Stamspolning

Varför måste vi stamspola?
Stamspolning är något föreningen ska göra regelbundet och i förebyggande syfte för att vara säker på att alla stammar, rör och avlopp hålls fria från stopp och beläggningar. Igenfyllda rör kan leda till stamstopp med risk för översvämning och fuktskador. Skador som uppstår på grund av igensatta ledningar är både obehagligt och kostsamt.

Relita kommer att genomföra stamspolning mellan kl. 07.30-15.30 följande datum

  • 27 januari på Fålhagsleden 9
  • 28 januari på Fålhagsleden 13

Vi kan inte säga vilken tid det blir för varje specifik lägenhet utan begär tillträde till samtliga lägenheter under ovan angivna tider och datum.

Samtliga Bostadsrättsinnehavare måste lämna dörren i serviceläge (klockan 10-läge), eller vara hemma. För att undvika risk för översvämning och vattenskador är det av yttersta vikt att tillträde ges till samtliga lägenheter.

Vad innebär Serviceläge?
Bostadsrättsinnehavaren ska lämna dörren i ett ”serviceläge” så att Relita kan gå in med huvudnyckel. För att sätta låset i serviceläge tas nyckeln ur låset vid ”klockan 10”. Detta ger innehavaren av servicenyckeln tillträde till lägenheten.

När lägenhetsinnehavaren kommer hem igen tas nyckeln ut “klockan 12” efter upplåsning och är åter i normalläge. Se informationspärm för närmare beskrivning eller kontakta Annette i styrelsen för demonstration.

Mer information
Relita kommer att dela ut ett informationsblad i samtliga postfack den 17 januari. Där framgår tydligt vad ni måste plocka undan och förbereda.

På nästa sida ska samtliga bostadsrättsinnehavare meddela styrelsen, senast 22 januari, hur ni kommer att säkerställa att Relita kommer in i er lägenhet. Detta genom att fylla i och lämna in den blankett som delats ut i era postfack i styrelsens postlåda på Fålhagsleden 9 eller via mail till styrelsen@bergsbrunnaparken.se.

Comments are closed.