Nyheter juni 2019

Elfakturering
Som tidigare meddelats gick utrustningen för direktavläsning av el per lägenhet sönder i höstas. Vi har därför inte kunnat läsa av elförbrukningen och kunnat debitera bostadsrättshavarna, så som vi normalt gör en gång per kvartal.

En utredning visade att utrustningen gick sönder 26 oktober 2018 och därefter har inga värden kunnat läsas av. Som underlag för fakturering av el så har vi nu använt avläst elförbrukning under samma tidsperiod föregående år. Vi har beslutat att fakturera i två omgångar så att beloppet inte blir så högt på kommande avier. På julifakturan kommer el för perioden 26 okt 2018 – 31 mars 2019. På oktoberfakturan kommer el för perioden 1 april – ca 28 september.

Elpris
Priset per kWh som fakturerats till medlemmarna har varit 1.4 kr sedan 2015. En noggrann analys av elkostnader i föreningen har nu gjorts. Styrelsen har beslutat att fr o m de 26 oktober 2019 höja priset per kWh till 1.65 kr, som är den verkliga kostnaden. Vi kommer fr o m 2020 att införa årlig genomgång av elkostnader.

Övrig information

  • Sanden i sandlådan är bytt och vi har satt ett nät över den för att skydda mot att katterna använder den som toalett.
  • Vi har beställt förbättring av gräsytor.
  • Vi kommer inte att bygga en grill på gården och vi slipar inte utemöblerna i år.
  • Återigen hittar vi alldeles för många cigarettfimpar i rabatter och på gården. Ni som röker eller har vänner som röker, ombedes tänka på alla små barn som lätt plockar upp och stoppar fimpar i munnen. Växterna mår inte heller bra av tobak.

Styrelsen, BRF Bergsbrunnaparken

Comments are closed.