Nyheter oktober 2020

Rutiner för in- och avflytt
Styrelsen har uppdaterat rutinerna för in- och avflytt inom föreningen. Läs mer under “information” på www.bergsbrunnaparken.se

Ordningsregler
Med stöd av bostadsrättslagen och föreningens stadgar har styrelsen upprättat generella ordningsregler för allas trevnad.  Läs mer under “information” på www.bergsbrunnaparken.se

Cyklar
Pga av platsbrist ber vi er se till att de cyklar som står ute i cykelställen samt förvaras i cykelförrådet faktiskt används. Oanvända eller trasiga cyklar ska förvaras i ens källarförråd eller fraktas bort, så att de cyklar som används kan få plats. 

Vi flaggar också för att det har förekommit cykelstölder på gården. Det är viktigt att den som blivit drabbad polisanmäler det.

Soprummet
Styrelsen arbetar aktivt för att reducera föreningens kostnader, bl a genom att se över avgifter för sophämtning. Vi måste alla bidra till att att det är ordning i soprummet. Kartonger ska vikas ihop eller plattas till så mycket som möjligt för att skapa plats och färre hämtningar. Den som har köpt något som medför väldigt mycket kartong och förpackningar ansvarar själv för att köra dessa  till återvinningen.  

Det är också viktigt att sortera sopor i rätt kärl. Småelektronik är endast till för små föremål, metallförpackningar endast konservburkar, kapsyler etc. INTE kastruller, VVS artiklar osv. Inget får lämnas  på golvet, utan ska läggas i respektive återvinningskärl. Hittar man inte ett lämpligt kärl ska avfallet lämnas på återvinningen.  Oreda och felsorterat avfall kan leda till extra kostnader för sophämtning och, i slutändan drabbas vi alla av ökade kostnader.

Hänsyn
Just nu är det många som arbetar hemma pga covid-19. För allas trevnad ber vi er därför att tänka lite extra på era grannar även dagtid och visa hänsyn genom att t ex ha koll på ljudnivåer när ni vistas i trapphus, ute på gården eller spelar musik inomhus.

Tyvärr hittar vi många cigarettfimpar i rabatter och på gården. Vi ber den som röker  eller har vänner som röker att slänga fimpar i soporna och inte på våra gemensamma ytor. Inom föreningen finns många små barn och hundar som lätt kan stoppar fimpar i munnen. Växterna mår inte heller bra av tobak.

Comments are closed.