Nyheter december 2021

Ombyggnationer
Vi vill påminna om att det i våra stadgar framgår att det finns ombyggnationer som du ämnar att utföra i din lägenhet,  som måste godkännas av styrelsen innan de genomförs av en certifierad fackman.

Utöver bestämmelserna i stadgarna är det också viktigt att veta att nedanstående ändringar också måste rådgöras och godkännas av styrelsen då de kan komma att påverka hela fastigheten i föreningen.

  • Byte av fläktkåpa (köksfläkt). Det kan påverka ventilationssystemet då fläktkåpan räknas som en del av det . Vi godkänner till exempel inte fläktkåpor med motor. Även andra och annan ändring av ventilation måste godkännas av styrelsen.
  • Avlägsna eller flytta element eller handdukstork. Det kan påverka värmen och hur fördelningen av den sker.
  • Dra om vattenledningar. Det kan påverka flödet av vatten.

Denna information kommer också att läggas till i rutinerna för inflytt.

Kontroll av elementen
Vi håller på att se över fjärrvärmeförbrukningen i våra fastigheter. Efter årsskiftet kommer vi därför att kontrollera elementen i samtliga lägenheter inom föreningen. Datum och mer information om detta kommer i början på nästa år.

Hyresavisering
Simpleko är vår ekonomiska förvaltare som hanterar hyresaviseringen. Hyresavgifterna har fram tills nu betalats till Simplekos bankgiro, men nu har vi på Brf Bergsbrunnaparken fått ett eget bankgiro dit hyresavgifterna framöver ska betalas. Simpleko aviserar med vårt nya bg i december, för januari 2021. Observera att det fortfarande Simpleko som är avsändare

Hyresavierna kan komma via den digitala brevlådan Kivra, om du har den tjänsten. Vill du inte ha avin via Kivra ska du själv aktivt logga in och ta bort Simpleko som avsändare, då kommer avin med posten i stället.

Duschblandare
Vi har uppmärksammats om det finns medlemmar i föreningen som upplever att det är dåligt tryck och/eller att det tar lång tid att få varmvatten i duscharna. Detta kan bero på att majoriteten av lägenheterna har blandare som är över 10 år gamla. Vi rekommenderar dig som upplever dessa problem att i första hand att byta blandaren.

Styrdatorn
Nu är den gemensamma styrdatorn för husen, som kontrollerar värme, ventilation och belysning utbytt och fungerar som den ska. Ett stort tack för tålamodet. 

God jul och god fortsättning.

Styrelsen, BRF Bergsbrunnaparken

Comments are closed.