Nyheter mars 2021

Energideklaration 2020
I slutet på 2020 lät vi göra en energideklaration av våra fastigheter  dvs. en sammanställning av byggnadens energianvändning. Det beställdes i avsikt att få en lägre klassning och därmed få mer förmånliga lån hos banken, något som även skulle kunna nyttjas av medlemmarna.

Tyvärr så fick vår förening ingen lägre klassning pga. av hög förbrukning för varmvatten och uppvärmning. Energideklarationen med klassning finns uppsatt på anslagstavlan i respektive hus.

Energideklaration har gett oss ett bra underlag att kunna fatta beslut om energianvändningen, som går att minska. Som en första åtgärd har vi bytt och kalibrerat reglermotorn, för att varmvatten snabbare ska komma ur våra i kranar. En annan åtgärd är den genomgång av elementen i samtliga lägenheter som nyligen gjordes.

Se gärna över hur du i ditt hushåll kan påverka energiförbrukningen och därmed också dina egna kostnader.

Inbrottsförsök i källarförråd
Vi har fått en in en anmälan om inbrottsförsök i ett källarförråd som hör till en medlem i föreningen. Vi ber dig att säkerställa att du låser dörren in till förråden och håller extra koll på ditt  förråd. Var observant om du ser personer som du inte känner igen. Hör gärna av dig till styrelsen om du uppmärksammar något. Det gäller även utomhus då vi t. ex haft cykelstölder tidigare.

Hyressänkning
Från 1 mars sänker vi månadsavgiften med 3 %. Sänkningen kommer du att se på avin för april månad.

Du kan själv logga in på Simplekos kundportal via https://portal.simpleko.se/kundportal/login för att bland annat kontrollera kommande månadsavier, lägga ärenden, med mera.

Avgift för ComHem
I samband med att Simpleko bytte ekonomisystem i december 2020 så uppstod ett fel och avgiften för ComHem föll bort. Den avgiften kommer retroaktivt räknas samman och läggas på hyresavin som kommer för april..

Aktualisera din brandsläckare
I år kommer vi inte att samordna medlemmarnas byten av brandsläckare. Det innebär att du själv ansvarar för att serva eller byta ut din befintliga brandsläckare. Vi förespråkar en 6 kg pulversläckare i varje hushåll. En brandfilt är också något som är bra att ha hemma. 

Tänk på att också kontrollera dina brandvarnare, det är rekommenderat att  göra det en gång i månaden.

Comments are closed.